Vragen? Neem contact op:

075-7993038 contact@3bird.nl
background-map

Softwareontwikkeling met remote developers

De omgeving waarin jouw bedrijf opereert is dynamisch. De wereld van softwareontwikkeling is dat ook. Remote ontwikkelaars spelen een grote rol in het opleveren van innovatieve oplossingen, binnen strakke deadlines en budgetten. Door remote developers in te zetten, krijg je toegang tot wereldwijd talent, kun je kosten besparen en behoud je jouw flexibiliteit.

Wat zijn remote ontwikkelaars?

Wanneer een bedrijf IT-gerelateerde taken, projecten of zelfs gehele IT-afdelingen uitbesteedt aan externe servicebedrijven, wordt dat IT-outsourcing genoemd. Redenen om voor IT-outsourcing te kiezen zijn onder meer kostenbesparingen, toegang tot gespecialiseerde expertise en de mogelijkheid om zich te richten op de eigen kernactiviteiten. 

Het inhuren van remote developers is een onderdeel van IT-outsourcing. Hierbij zetten bedrijven externe softwareontwikkelaars in voor specifieke projecten of taken.

Een remote ontwikkelaar werkt op afstand en dus niet bij zijn of haar opdrachtgever op kantoor. Relatief veel ontwikkelaars werken op afstand. Soms gaat het hierbij om ontwikkelaars die ‘om de hoek zitten’. Maar het kan ook om ontwikkelaars gaan die aan de andere kant van de wereld wonen.

Waarom remote developers?

Flexibiliteit Soms is je behoefte aan developers hoog, soms is je behoefte lager. Door remote developers in te zetten kunnen teams gemakkelijk op- en afgeschaald worden. Zo kan jouw bedrijf snel reageren op veranderende behoeften of veranderingen in de markt.

Kostenbesparingen Concurrende tarieven voor remote ontwikkelaars aan de ene kant en lage salaris- en overheadskosten voor jouw bedrijf aan de andere kant. Het inzetten van remote ontwikkelaars biedt een gunstiger financieel plaatje dan het in dienst nemen van een vaste ontwikkelaar. Kosteneffectieve oplossingen dus, zonder concessies te doen op kwaliteit.

Toegang tot internationaal talent De vraag naar softwareontwikkelingen is hoog. Zo hoog dat er lokaal lang niet altijd voldoende en geschikte ontwikkelaars beschikbaar zijn. Door buiten de landsgrenzen te kijken, krijg je toegang tot wereldwijd talent. Talent met diverse technische vaardigheden en ervaring.  Door internationaal te sourcen, kun je teams samenstellen die de expertise hebben om complexe vraagstukken op te pakken.

Diversiteit en creativiteit Door de culturele diversiteit en diverse achtergronden en vaardigheden van remote ontwikkelaars, wordt de creativiteit en innovatie in software-ontwikkeling versterkt. Betere producten en betere resultaten door een breed scala aan perspectieven en ideeën.

Remote ontwikkelaars van 3Bird

Ontwikkelaars in Nepal Onze remote developers werken vanuit ons bureau in Kathmandu, Nepal. De een associeert Nepal met bergen, cultuur en lokale tradities en met gastvrije en vriendelijke inwoners. Voor ons is vooral belangrijk dat onze remote developers over de juiste technische vaardigheden beschikken en met een glimlach achter hun computer zitten. Onze developers zijn vast bij ons in dienst.

Goede samenwerking Goede communicatie en samenwerking is essentieel om succesvolle producten op te kunnen leveren. Daarom hechten wij veel waarde aan de relatie die we met onze ontwikkelaars hebben. Onze ontwikkelaars blijven lang bij ons. En daar zijn we trots op!

Effectieve communicatie Onze ontwikkelaars zijn geen ‘poppetjes’ ergens ver weg. Onze ontwikkelaars zijn onze directe collega’s die toevallig op afstand zitten. Tel daarbij op onze lokale CTO’s en het zal je duidelijk zijn dat wij voor effectieve communicatie en samenwerking zorgen. Zodat jouw project bij ons in goede handen is.

Software development uitbesteden aan 3Bird

Extra ontwikkel capaciteit nodig of de juiste expertise niet in huis? Schakel 3Bird in om je team te versterken. Bij 3Bird staan we voor op maat gemaakte en betaalbare softwareontwikkeling van hoge kwaliteit. Onze remote developers en lokale fractional CTO’s staan klaar om van jouw project een succes te maken!

3Bird is opgericht door Nederlandse programmeurs. We weten dus wat er nodig is om een project tot een goed einde te brengen. Tijdens de oprichting van onze eerste start-up, raakten we bekend met de voordelen van een remote en internationaal ontwikkelteam. Inmiddels hebben we de beschikking over 30 programmeurs in verschillende programmeertalen en van verschillende ervaringslevels.

Er is dus altijd een geschikte remote ontwikkelaar te vinden voor jouw klus. Voor software development uitbesteden ben je bij ons aan het juiste adres!

Beheersing van alle technologieën en programmeertalen

Kostenefficiëntie

Innovatieve oplossingen van hoge kwaliteit

Effectieve communicatie en samenwerking

background-map